Ingrediente:
o ceapă
5 cartofi
50 g. măsline
1/2 linguriță sare gemă, 1/2 linguriță busuioc, o frunză de dafin, 3 linguri ulei de măsline, 4 linguri suc de roșii, o legătură mărar verde, apă
Mod de preparare:
Ceapa se curăță, spala și se toacă mărunt. Punem pe foc o cratiță cu apa, 200 ml, și când începe să fiarbă adăugăm ceapa. O lăsăm la înăbusit 10 minute. Cartofii curățați, spălați, tăiați cuburi îi adăugăm peste ceapă. Se adaugă încă 200 ml apă. Lăsăm la fiert circa 15-20 minute. Punem uleiul de măsline, iar dupa 10 minute sucul de roșii și foaia de dafin. În acest timp fierbem măslinele, până dau 2-3 clocote. Adăugăm măslinele, sarea și busuiocul. Lăsăm să fiarbă încă 2-3 minute ți stingem focul. Se adaugă mărarul tocat. Se servește cu salată verde sau murături.
sursa: bucataras.ro