Ziarul electronic al arădenilor

Regatul Unit și Australia au emis monede comemorative dedicate nunții Prințului William, în 2011.

Serviciile bancare ale Regatului Unit au emis, cu prilejul căsătoriei Prințului William cu Catherine Middleton o monedă comemorativă oficială, cu valoarea nominală de 5 lire sterline.

Emiterea acestei monede a fost aprobată, în prealabil, de guvernul britanic și de Casa Regală Britanică. Denumirea oficială a emisiunii acestei monede este: The Official UK Royal Wedding Coin.

Una dintre caracteristicile deosebite ale acestei monede este dublul portret, situație puțin obișnuită la monedele britanice (a șasea oară, în istorie). Tirajul acestei monede este de 250.000 de exemplare.

Australia a pus în circulație, în atenția numismaților, o monedă comemorativă dedicată căsătoriei regale a Prințului William, Duce de Cambridge, cu Catherine. Moneda este din argint, are valoarea nominală de un dolar australian, are greutatea de o uncie (31 de grame) și un titlu de 999‰.

Căsătoria Prințului William, Duce de Cambridge, cu Kate Middleton a avut loc la catedrala Westminster din Londra la data de 29 aprilie 2011.

sursa: wikipedia.org

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.