Ziarul electronic al arădenilor

Garda de Mediu a identificat sursa mirosului pestilențial din Arad

Garda de Mediu a aplicat o amendă de 50.000 de lei unei firme din judeţul Arad care a fertilizat terenuri arabile folosind găinaţ de pasăre, iar mirosul provocat a afectat municipiul Arad şi localităţi învecinate.

Prefectura Arad a anunţat joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că în urma „numeroaselor sesizări ale cetăţenilor şi ale mass-media referitoare la mirosul pestilenţial ce s-a resimţit în municipiul Arad“ a cerut Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu o informare privind măsurile ce au fost luate pentru identificarea şi neutralizarea sursei.

Comisarii Gărzii de Mediu, în urma verificărilor efectuate joi, au constatat că o societate agricolă din comuna Fântânele, învecinată cu municipiul Arad, a cumpărat şi utilizat dejecţii animale (găinaţ de pasăre) pentru fertilizarea solului pe care această societate îl lucrează.

„În urma controlului efectuat la respectiva societate comercială, împreună cu inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, s-a constatat că fertilizarea solului s-a făcut fără a se respecta prevederile impuse de Autorizaţia de mediu, fără respectarea Ghidului de bune practici în agricultură şi fără a se ţine cont de condiţiile atmosferice“, arată comunicatul Prefecturii.

Pentru remedierea situaţiei au fost impuse măsuri cu caracter urgent, iar pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu, a fost aplicată o sancţiune de 50.000 de lei.

De câteva zile, arădenii s-au plâns mai ales pe reţelele de socializare că aerul este greu respirabil, din cauza unor mirosuri de dejecţii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.