Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, care circula cu bicicleta pe Calea Victoriei din municipiul Arad, a fost accidentat mortal de un bărbat care conducea un autoturism.

Evenimentul rutier a avut loc joi, în jurul orei 6.15. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului rezultă că de vină pentru producerea accidentului este un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Curtici, care a condus un autoturism pe Calea Victoriei, dinspre Calea Aurel Vlaicu, spre Piața Spitalului. „Deplasându-se pe banda a doua de circulație, șoferul nu a păstrat o distanță suficientă în mers și a intrat în coliziune cu un biciclist în vârstă de 52 de ani, din Arad. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul biciclistului“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

A incendiat mai multe containere

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine, Liniște Publică și Parcări au amendat un bărbat în vârstă de 69 de ani, care a incendiat un container de gunoi de pe strada Ioan Georgescu din municipiul Arad. Conform Primăriei Municipiului, bărbatul nu se află la prima abatere de acest gen, „incendiile zilnice provocate de acesta ținând pe jar autoritățile de mai bine de o săptămână“. „După ce polițiștii locali s-au autosesizat în cazul incendiatorului de pe strada Ioan Georgescu, în dimineaţa zilei de joi, 7 martie 2019, în jurul orei 4.00, bărbatul a fost sancționat contravențional, potrivit prevederilor HCLM 162/2006, privind Gospodărirea Municipiului Arad, cu o amendă în cuantum de 1.501 lei“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Municipiului Arad.

Interdicție de a se apropia de concubină

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul IPJ Arad au emis un ordin de protecție provizoriu. O femeie de 34 de ani a sesizat că, miercuri seară, concubinul acesteia a agresat-o fizic și a amenințat-o cu un cuțit, atât pe ea, cât și pe copiii lor, în locuința comună. La fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi și polițiști. Conform procedurii, polițiștii au întocmit chestionarul de evaluarea a riscului, evacuând bărbatul din apartament. De asemenea, a fost emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, pe numele bărbatului de 30 de ani, din Arad, care are interdicție de a se apropia la mai puțin de 300 de metri de victimă și copii. „Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie“, a anunțat IPJ Arad.

Activități pentru prevenirea incendiilor

În luna februarie 2019, ofițerii și subofițerii de la Serviciul Prevenirea Incendiilor și a Compartimentului Avizare – Autorizare din cadrul ISU Arad, au executat misiuni specifice pe linie de prevenire a incendiilor, acordare asistență de specialitate,emitere avize, autorizații și puncte de vedere. „Au fost executate 58 de controale la operatori economici, obiective de investiții, instituții publice, localități. În timpul controalelor au fost constatate 207 deficiențe, pentru care au fost aplicate 18 amenzi, în valoare totală de 63.100 lei și 176 avertismente. S-au emis 9 avize de securitate la incendiu, 6 autorizații, 9 puncte de vedere pentru PUG, PUZ și PUD. A fost acordată asistență tehnică de specialitate la 75 de solicitări, 68 pe segmentul avizare-autorizare și 7 pe cel de prevenire a incendiilor“, au informar reprezetanții ISU Arad. De asemenea, în timpul controalelor au fost organizate și desfășurate 43 de exerciții de evacuare.

Căutat de autorităţi, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II au depistat un bărbat căutat de autorităţile române pentru executarea unei pedepse privative de libertate. În cursul zilei de miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, pe sensul de ieşire din România, s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră cetăţeanul român R.M., în vârstă de 24 de ani, domiciliat în judeţul Cluj. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Tânărul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.