Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Dezvoltării a predat municipalităţii noul bazin de polo

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a predat oficial, joi, administraţiei din Arad, noul bazin de polo realizat în oraş, investiţie de 23 de milioane de euro, însă primarul Gheorghe Falcă nu a fost prezent la eveniment, fapt criticat de către oficialul guvernamental.

Ministrul Daniel Suciu a anunţat, la noul complex sportiv cu bazin de polo realizat în municipiul Arad, că a semnat protocolul de predare a investiţiei către municipalitate, astfel că obiectivul este, de joi, al arădenilor.

Ministrul a remarcat lipsa primarului Gheorghe Falcă de la vizita sa la complexul sportiv, spunând că va avea „grijă“ ca protocolul semnat să ajungă la edil.

„Am venit să predăm la cheie un obiectiv pe care ministerul pe care îl conduc, prin Compania Naţională de Investiţii, l-a făcut în beneficiul arădenilor. Mă bucur că acest bazin, omologat la ultimele standarde inclusiv de către Federaţia Română de Polo, de astăzi este al arădenilor. Îl invit pe domnul primar, care este beneficiarul juridic al acestei investiţii, să facă tot ce trebuie ca în cel mai scurt timp să fie dat în folosinţă. Domnul primar nu cred că a fost luat pe nepregătite de finalizarea acestui obiectiv, mai ales că de la 1 octombrie ştia ce are de făcut, să se organizeze ca în cel mai scurt timp să fie şi angajaţi aici“, a declarat ministrul.

Daniel Suciu a amintit că recepţia lucrărilor la complexul sportiv s-a făcut încă din 1 octombrie 2018, dar timp de două luni Primăria Arad nu ar fi semnat protocolul de primire.

„La 1 octombrie, acel protocol i-a fost înmânat (primarului – n.r.), nu a vrut să semneze atunci pentru că nu a fost în zonă, cel puţin acesta a fost răspunsul municipalităţii. Ni s-a spus că, cu celeritate, acest protocol va fi semnat, iar celeritatea a însemnat două luni la Primăria Arad“, a declarat Suciu.

Ministrul Dezvoltării şi-a exprimat speranţa că „în cel mult o lună“ baza sportivă va putea fi folosită de sportivii arădeni.

El a adăugat că întârzierile cu privire la finalizarea proiectului au fost cauzate de lucrările la utilităţile din zonă, care erau în sarcina municipalităţii.

Proiectul de construire a bazinului de polo din Arad a obţinut finanţare de la Guvernul României în 2011, însă după numai câteva luni, finanţarea a fost blocată, astfel că termenul de finalizare a lucrărilor, care era anul 2013, nu a fost respectat. Lucrările au fost începute abia spre sfârşitul anului 2015, iar noul termen de execuţie a fost decembrie 2016. Din cauza unor probleme apărute pe şantier, solul fiind instabil pentru că, în trecut, pe acest teren a existat o rampă de gunoi, lucrările au fost întârziate de constructor, fiind încheiate abia în 2018.

Cu toate că recepţia lucrărilor a avut loc în urmă cu cinci luni, bazinul de polo nu este dat în folosinţă.

Investiţia totală s-a ridicat la 23.140.051 lei, din care 30% a reprezentat contribuţia municipalităţii, care a realizat utilităţile necesare funcţionării bazei sportive şi amenajările exterioare.

Complexul are două bazine: unul mare, de 33,3 metri lungime, 25 de metri lăţime şi o adâncime de 2,3 metri şi unul mai mic, cu scop didactic şi de agrement, care are 25 de metri lungime şi 12,5 metri lăţime. Baza sportivă mai cuprinde o tribună cu 400 de locuri, vestiare şi cabine de duş.

sursa: Agerpres

foto: Facebook/Mihai Fifor

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.