Ziarul electronic al arădenilor

Ce investiții a prezentat la Arad ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice

Vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a efectuat, joi, o vizită de lucru la Arad, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, a participat la predarea noului bazin de polo, realizat prin programul derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi a vizitat mai multe obiective de interes, precum Spitalul Orăşenesc şi Complexul sportiv din Lipova.

Bazinul de înot Arad, cu o valoare de 23 de milioane de lei, finanţat în proporţie de 70% de MDRAP prin CNI, a fost finalizat încă din octombrie 2018, însă reprezentanţii municipalităţii au întârziat semnarea protocolului astfel că, abia astăzi, acesta a fost predat oficial către Primăria Arad. Complexul are două bazine: unul mare, de 33,3 metri lungime, 25 de metri lăţime şi o adâncime de 2,3 metri şi unul mai mic, cu scop didactic şi de agrement, care are 25 de metri lungime şi 12,5 metri lăţime. Baza Sportivă mai cuprinde o tribună cu 400 de locuri, vestiare şi cabine de duş.

Ministrul a mai spus că după finalizarea extinderii Spitalului Orăşenesc din Lipova, realizată de CNI, prin subprogramul „Unităţi Sanitare“, „cetăţenii vor beneficia de condiţii moderne şi conforme standardelor pentru tratament în secţii precum recuperare medicală fizică şi balneologie (15 paturi), pediatrie (20 de paturi), chirurgie generală (6 paturi), obstetrică şi ginecologie (6 paturi), secţie ATI (3 paturi), unitate de spitalizare de o zi (5 paturi)“.

De asemenea, vor exista şi 3 paturi dedicate însoţitorilor. Valoarea proiectului este de 17,3 milioane de lei.

În ceea ce priveşte Complexul sportiv de la Lipova, ministrul a afirmat că acesta va fi modernizat şi extins astfel încât iubitorii sportului vor beneficia de un stadion care respectă normele FRF pentru Liga a II-a, cu o capacitate de 1.510 locuri, instalaţie de nocturnă şi de amplificare, dar şi dotări precum vestiare şi săli de antrenament.

Terenul de fotbal va avea o dimensiune de 68m x 100m, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la 4,8 milioane de lei.

În timpul vizitei la Arad, Daniel Suciu a prezentat investiţiile pe care CNI le va realiza în perioada următoare: construirea unui cămin studenţesc cu o capacitate de 400 locuri la Universitatea „Aurel Vlaicu“ din Arad, construirea Secţiei de Obstetrică Ginecologie şi Neonatologie, Secţiei Chirurgie Infantilă, Secţiei Pediatrie din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad şi modernizarea Stadionului UTA.

Conform ministrului, Compania Naţională de Investiţii are în diverse stadii de implementare 10 obiective de investiţii în judeţul Arad (4 în derulare şi 6 în achiziţie), cu o valoare de peste 57 de milioane de lei.

Din 2002 şi până în prezent, în judeţul Arad au fost realizate şi predate beneficiarilor 42 de obiective de investiţii cu o valoare de 108,5 milioane de lei, conform datelor prezentate de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

CITITI SI: Ministrul Dezvoltării a predat municipalităţii noul bazin de polo

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.