Ingrediente:
600 gr. făină
300 gr. untură
100 gr. zahăr
3 ouă
80 gr. smântână grasă
un plic praf de copt cu șofran
un plic de zahăr vanilat
un praf de sare
coaja de la o portocală
zeama de la 1/2 de portocală
stafide
zahăr praf
sos de ciocolată
Mod de preparare:
Într-un castron se pune untura, se adaugă smântâna, zahărul, zahărul vanilat, ouăle, praful de sare și coaja de portocală. Se omogenizează bine toate ingredientele, apoi se pune praful de copt și se stoarce jumătate din portocală. La final se adaugă făina și se amestecă bine.
Se pune aluatul într-un posh și se formează floricele care se ornează cu stafide. Fursecurile se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc moderat, cca 20-25 min, până încep să se rumenească.
Se scot pe platou se pudrează cu zahăr sau se pune sos de ciocoalată deasupra.
sursa: bucataras.ro