Am găsit acest titlu şi mi-am adus aminte imediat de modul în care parlamentarii noştri, edilii locali şi cei de la guvernare încearcă, mai ales în aceste zile, să ne „prostească” cu tot felul de minciuni şi aberaţii la TV şi la posturile de radio.
Gheorghe Suciu
Iar cuvintele din titlu sunt extrem de sugestive pentru această activitate a lor. Personal sunt convins că nici ei nu cred ceea ce afirmă cu atâta nonşalanţă pentru ca să ne convingă, ci mai degrabă cred că l-i se spune ce „poveşti” să ne îndruge pentru a ne demonstra că „dreptatea” e de partea lor şi cât sunt ei de grozavi. Din păcate, aceşti „povestitori” de la TV şi posturile de radio aleşi de popor cu totul în alte scopuri îşi pierd timpul pentru care noi îi plătim, exact pentru altceva. Şi, în acest altceva, se văd şi se simt foarte bine nemulţumirile populaţiei de toate categoriile: în mulţimea de manifestaţii de stradă, de grevele organizate sau spontane din ultimii ani, în scăderea drastică a nivelului de trai al populaţiei şi îmbogăţirea celor din scara superioară a societăţii (nu neaparat scara de valori), în creştere necontrolată a preţurilor şi scăderea dirijată a veniturilor tuturor categoriilor de oameni (mai puţin a celor din ministere şi parlament), în inexistenţa locurilor de muncă şi al unui viitor clar pentru tânăra generaţie, şi… lista poate continua la nesfârşit.
Ni se arată la TV tot felul de oameni corupţi, de oameni care fură sau i-au şpagă, de cei care înşeală statul, dar culmea ei nu sunt judecaţi în regim de urgenţă, ci se tărăgănează procesele până când faptele se prescriu. Majoritatea proceselor durează ani de zile (ca şi în cazul primarului Aradului, etc) datorită şi a unor avocaţi care vor doar să câştige bani, iar în final… ştiţi dumneavoastră finalul.
Nu pledez pentru ca Justiţia să nu fie dreaptă sau să nu respecte principiile statului de drept, însă „tărăgănarea” proceselor ne dă tuturor mult de gândit. De ce oare nu sunt condamnaţi marii corupţi, a căror vinovăţie a fost probată, de ce un om simplu este condamnat (uneori chiar fără un motiv real sau probe concludente), iar un ministru sau un om politic face ce vrea inclusiv „genocid uman”, pentru care Ceauşescu a fost împuşcat, şi acesta nu răspunde pentru faptele lui sau măsurile anti-populare, antiromâneşti sau antisistem luate? Aşa că, titlul articolului, pentru oamenii care gândesc normal şi drept, reflectă o stare de fapt a societăţii noastre, iar acest lucru se poate citi şi din articolele marilor agenţii de presă străine şi din unele concluzii şi declaraţii ale Consiliului UE.
Să auzim numai de bine!