Ziarul electronic al arădenilor

Dovlecei umpluţi

Ingrediente:

10 dovlecei potriviţi

un kg. carne tocată de pui

una-două ceşcuţe cu orez (cu bob rotund)

două fire de ceapă verde

2-3 cepe uscate

un morcov mic

2-3 linguri cu ulei

sare şi piper după gust

400 ml borş

100 gr. suc de roşii

pătrunjel şi mărar, proaspete

un ardei capia roşu

Mod de preparare:

Se taie dovleceii la unul din capete, se scoate miezul. Se toacă legumele, se călesc în cele 2-3 linguri cu ulei, se adaugă sucul de roşii şi se continuă călirea pentru încă 2-3 minute.

Se spală orezul şi se încorporează în compoziţia de legume călite.

Se adaugă carnea tocată de pui şi verdeţurile. Se condimentează după gust cu sare şi piper şi se omogenizează compoziţia.

Se umplu dovleceii, se aşează căpăcelele din ardei capia şi se pun într-un vas în care se adaugă borşul acru împreună cu o cană-două de apă, atât cât să îi acopere. Se fierb la foc potrivit  90 de minute.

Se servesc cu smântână şi ardei iute.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.