Ziarul electronic al arădenilor

Dovlecei umpluți

Ingrediente:

2 dovlecei

două cepe

un morcov

un ardei galben mare

două roșii mari

3 crenguțe mărar verde

2 căței de usturoi

3 linguri ulei

o lingură pastă de gogoșari cu kapia

jumătate cană pasta de roșii concentrată

o cană bulion

sare, piper

o linguriță rasă busuioc uscat

jumătate linguriță oregano uscat

Mod de preparare:

Dovleceii se curăță și se taie în două pe lungime. Se scobește miezul cu o linguriță.
Ceapa se toacă, morcovul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Roșiile se decojesc, se taie cuburi, ardeiul galben se curăță și se taie bucăți potrivite. Într-o tigaie se încinge uleiul, se înăbușă ceapa cu morcovul 2-3 minute, apoi se pun roșiile și ardeiul pentru alte 2-3 minute.

Miezul de dovlecel se toaă, se pune peste legume, se adaugă jumătate cană de apă și se lasă să scadă la foc potrivit.

Se pune sare, piper, busuiocul uscat, iar când zeama de la legume a scăzut se adaugă pasta de gogoșari cu kapia și bulionul. Se amestecă, se ia tigaia de pe foc, se pune mărarul verde tocat.

Se curăță usturoiul, se pisează și se încorporează peste legume.

Jumătățile de dovlecei se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presară cu sare și piper, se umplu, iar pasta de roșii amestecată cu oregano, o cană de apă se toarnă în tavă, printre dovlecei.

Se acoperă tava, se introduce în cuptorul incins, la o temperatură potrivită, pentru 35-40 minute, apoi se descoperă și se mai lasă 10-15 minute.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.