Ziarul electronic al arădenilor

Distrugeri provocate de călători în tramvaiele şi autobuzele din Arad

Compania de Transport Public (CTP) Arad se confruntă cu distrugeri tot mai mari în tramvaie şi autobuze, pagubele ajungând la 100.000 de euro într-un an, iar pentru a repara cele aproximativ 100 de scaune vandalizate de călători în fiecare lună, a fost înfiinţată o secţie specială de tapiţerie.

Directorul CTP Arad, Claudiu Godja, a declarat că distrugerile intenţionate provocate de călători sunt tot mai mari, atât în mijloacele de transport, cât şi în staţii.

Conform sursei citate, în medie, trei scaune din tramvaie şi autobuze sunt distruse în fiecare zi, adică aproximativ 100 pe lună, în general prin tăierea tapiseriei.

„Am fost nevoiţi să ne facem propriul atelier de tapiţerie, pentru a face faţă ritmului în care sunt distruse scaunele. Angajaţii acestei secţii speciale recondiţionează în jur de 100 de scaune pe lună“, a declarat Godja.

În afară de distrugerea scaunelor din tramvaie şi autobuze, o problemă este scrisul cu markerul pe ferestre sau pereţii interiori ai vehiculelor, dar şi spargerea sau zgârierea ferestrelor cu obiecte ascuţite, cum ar fi chei, unii călători lăsând astfel mesaje obscene.

„Doar la vehicule avem pagube provocate intenţionat ce depăşesc 30.000 de euro într-un an. La acestea, se adaugă pagube şi mai mari în staţiile de tramvai, unde sunt distruşi pereţii din sticlă ai refugiilor. Recent, am început să înlocuim aceşti pereţi din sticlă cu un pexiglas, care costă 600 de lei o coală, dar şi aceştia sunt distruşi.

Automatele de eliberat bilete sunt supuse unor agresiuni mecanice, adesea sunt blocate fantele cu diverse corpuri metalice, iar costurile cu reparaţiile sunt însemnate, la care se adaugă şi pierderile pentru neeliberarea biletelor pe perioada în care aceste aparate vandalizate nu sunt funcţionale. Am avut caz în care un automat a fost incendiat intenţionat“, a mai declarat directorul CTP Arad.

Angajaţii companiei sunt nevoiţi să schimbe periodic coşurile de gunoi din staţiile de autobuz şi tramvai, pentru că acestea sunt distruse, de regulă, în nopţile de weekend.

„Luni dimineaţa, multe coşuri de gunoi trebuie schimbate. Probabil, în weekend, când tinerii ies noaptea prin localuri, distrug ce găsesc în staţii“, a declarat Claudiu Godja.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.