Ziarul electronic al arădenilor

Deputatul Sergiu Bîlcea, inițiatorul unei legi care protejează drumurile publice

Investițiile în drumurile publice trebuie protejate, prin întreținere corespunzătoare și sancționarea celor care le distrug prin nerespectarea regulilor.

Aceasta este ideea de la care pornește inițiativa legislativă susținută de deputatul PNL Sergiu Bîlcea, prin care modifică legislația privind regimul drumurilor.

„Experiența din administrația locală m-a convins că nu este suficient să investim în drumuri, trebuie să avem grijă și cum le întreținem. Prin această inițiativă legislativă, propun creșterea cuantumului amenzilor pentru transportatorii care nu respectă legislația, nu respectă tonajul permis și distrug drumurile publice.

Știu cât de greu este să duci un proiect de la obținerea finanțării la un drum reabilitat corect, este un efort susținut din bani publici și trebuie să ne asigurăm că nu este irosit prin lipsa de responsabilitate a unora. Le mulțumesc colegilor care au semnat inițiativa mea, printre ei se află și deputatul de Arad Glad Varga.

Nu îmi doresc să dăm amenzi transportatorilor, ci să avem reguli respectate de toți, să descurajăm practicile prin care sunt distruse drumurile, să protejăm investițiile publice.

Cred că vom reuși să creștem siguranța și confortul în trafic prin investiții în primul rând, dar și prin reguli care ne ajută să protejăm drumurile reabilitate”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

VEZI initiativa legislativa

Președintele CJ Arad cere intervenția Poliției pe drumurile județene noi. „Noi asfaltăm, alții distrug“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.