Ingrediente:
carne de curcan (pulpe superioare, aripi sau piept)
un ananas
două linguri zahăr
sare, piper
cimbru, coriandru
ulei de masline
3-4 căței de usturoi
1,5 pahar vin alb
Mod de preparare:
Pulpele de curcan se dezosează și se taie fâsii potrivit de mari. Se pregătește o marinadă din ulei de masline, vin, sare, piper, cimbru, coriandru, usturoi. Se ține carnea în această marinadă câteva ore (ideal de seara până dimineața) apoi se scoate și se pune într-o tigaie. Sosul rămas se toarnă deasupra și se dă la cuptor.
Ananasul se curăță, se scoate miezul și se taie rondele. Se poate folosi și ananas din conservă. Se caramelizează două linguri de zahăr, se adaugă rondelele de ananas și se stinge cu jumătate cană de vin. Se lasă să fiarbă până se topește zahărul iar ananasul se înmoaie. Se toarnă totul peste carne și se dă la cuptor până scade bine sosul din tigaie.
sursa: bucataras.ro