Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Curcan cu ananas

Ingrediente:

carne de curcan (pulpe superioare, aripi sau piept)

un ananas

două linguri zahăr

sare, piper

cimbru, coriandru

ulei de masline

3-4 căței de usturoi

1,5 pahar vin alb

Mod de preparare:

Pulpele de curcan se dezosează și se taie fâsii potrivit de mari. Se pregătește o marinadă din ulei de masline, vin, sare, piper, cimbru, coriandru, usturoi. Se ține carnea în această marinadă câteva ore (ideal de seara până dimineața) apoi se scoate și se pune într-o tigaie. Sosul rămas se toarnă deasupra și se dă la cuptor.

Ananasul se curăță, se scoate miezul și se taie rondele. Se poate folosi și ananas din conservă. Se caramelizează două linguri de zahăr, se adaugă rondelele de ananas și se stinge cu jumătate cană de vin. Se lasă să fiarbă până se topește zahărul iar ananasul se înmoaie. Se toarnă totul peste carne și se dă la cuptor până scade bine sosul din tigaie.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.