Ingrediente:
500 gr. făină
250 ml lapte
două linguri miere
un praf de sare
coajă de lămâie
25 gr. unt
un pliculeţ drojdie uscată
250 g unt + o lingură făină
cuburi de ciocolată
un ou
Mod de preparare:
Se omogenizează făina cu drojdia, sarea, coaja de lămâie şi mierea apoi se adaugă laptele călduţ amestecat cu untul. Se lasă la crescut 20 min. Între timp se omogenizează făina cu untul.
După ce a crescut aluatul se împarte în 3; Fiecare bilă se întinde, se unge cu untul, se împachetează şi se lasă la rece 30 min. Această operaţiune se repetă de 3 ori.
Aluatul se întinde în formă de cerc şi se taie triunghiuri (8) se pune cubul de ciocolată şi se rulează de la bază la vârf. Se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu.
sursa: bucataras.ro