Ziarul electronic al arădenilor

Cornuri pufoase

Ingrediente:

500 gr. făină

250 ml lapte

două linguri miere

un praf de sare

coajă de lămâie

25 gr. unt

un pliculeţ drojdie uscată

250 g unt + o lingură făină

cuburi de ciocolată

un ou

Mod de preparare:

Se omogenizează făina cu drojdia, sarea, coaja de lămâie şi mierea apoi se adaugă laptele călduţ amestecat cu untul. Se lasă la crescut 20 min. Între timp se omogenizează făina cu untul.

După ce a crescut aluatul se împarte în 3; Fiecare bilă se întinde, se unge cu untul, se împachetează şi se lasă la rece 30 min. Această operaţiune se repetă de 3 ori.

Aluatul se întinde în formă de cerc şi se taie triunghiuri (8) se pune cubul de ciocolată şi se rulează de la bază la vârf. Se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.