Ziarul electronic al arădenilor

Colac cu vinete

Ingrediente:

Aluat:

600 gr. făină

250 ml. apă caldă

25 gr. drojdie

jumătate linguriţă zahăr

jumătate linguriţă sare

4 lingură ulei de măsline

Umplutura:

500 gr. vinete coapte

două linguri pesmet

150 gr. morcov

două cepe mari

5 căţei de usturoi

50 gr. gris

sare, piper după gust

Mod de prepare:

Se cerne făina într-un vas, se face o adâncitură în mijloc, se sfarmă drojdia şi se pune în adâncitură împreună cu zahărul şi cu 100 ml. apă caldă.

Se dizolvă drojdia în apa caldă. Se acoperă vasul şi se lasă la dospit 10 minute. Se adaugă restul de apă caldă, sarea şi se frământă energic 5 minute încorporând treptat uleiul. Se acoperă vasul cu un prosop şi se lasă la dospit o oră.

Se preîncălzeşte cuptorul la 170 grade Celsius.

Se frământă aluatul şi se întinde într-o foaie de 1-2 cm grosime, cu lungimea de 40 cm şi lăţimea 25-30 cm, pe masa pudrată cu făină.

Se întinde umplutura pe aluat lăsând 1-2 cm liber la margini. Se rulează colacul, se lipesc capetele şi se transfer pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se împunge din loc în loc cu furculiţa, se lasă să dospească 10 minute şi apoi se pune la copt.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.