Ziarul electronic al arădenilor

Clafoutis cu caise

Ingrediente:

500 gr. caise

4 ouă

100 gr. zahăr

125 gr. făină albă

250 ml. lapte

Puțină sare

zahăr vanilat sau esențe

3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

Caisele se spală și se scot sâmburii. Se feliază și se așează direct în tava unsă cu unt.

Într-un castron se amestecă ouale cu zahărul și puțină sare până când se dizolvă zahărul. Se adaugă făină și laptele și se omogenizează .

Această compoziție se toarnă peste caise și se dă la cuptorul încins la 200 grade cam 30 minute.

Se lasă desertul să se răcească, se scoate din tava și se pudrează cu zahăr pudră.

Se dăm la rece și servește cam după două ore.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.