Ingrediente:
300 gr. creier de porc
150 gr. cașcaval ras
o ceapă
doi căței usturoi
o chiflă/2 felii de pâine
100 ml. lapte
pătrunjel
sare, piper
două ouă
pesmet
făină
Mod de preparare:
Se pune într-un vas apa cu sare la fiert, când dă în clocot se adaugă creierul spălat și curățat. Se lasă să dea două – trei clocote apoi se pune la scurs într-o strecurătoare. Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se călesc două minute în ulei încins. Chifla se înmoaie bine în lapte apoi se stoarce în mână.
Se amestecă într-un bol chifla împreună cu cașcavalul, creierul, ceapa scursă de ulei, pătrunjel verde tocat, sare, piper, două ouă. Se omogenizează bine și se dă vasul la rece pentru 20 de minute.
Dacă e prea moale compoziția se mai adaugă o lingură, două de pesmet.
Cu mâinile umede se formează chifteluțe din compoziție, care se dau bine prin făină și se rotunjesc.
Se pun în uleiul încins și se rumenesc pe toate părțile.
Se servesc cu cartofi copți și iaurt.
sursa: bucataras.ro