Ziarul electronic al arădenilor

Chifle cu avocado

Ingrediente:

un avocado bine copt

200 ml. apă caldă

400-450 gr. făină

un plic drojdie uscată

semințe de floarea soarelui

jumătate linguriță sare

o linguriță zahăr

un ou

Mod de preparare:

într-un vas de frământat se pune făina. Avocado se curăță de coajă și i se scoate sâmburele. Se pune într-un castronel și se pasează cu o furculiță.

Se face o gropiță în mijlocul făinii în care se pune: zahărul, sarea, avocado sfărâmat, drojdia și apa caldă.

Când nu se mai lipește de mâini se acoperă cu un prosop curat și se lasă la dospit jumătate de oră.

După ce s-a dospit aluatul se modelează după preferințe, se ung cu ou și se dau la cuptor până trece testul cu scobitoarea.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.