Ziarul electronic al arădenilor

Chec pufos

Ingrediente:

5 ouă mici

160 g zahăr

110 g făină

o linguriță praf de copt cu șofran

6 linguri de ulei

3 linguri zeamă lămâie

o lingură cacao

150 g nuci

Mod de preparare:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile cu un praf de sare se mixează bine, apoi se adaugă zahărul și se mixează până se topește zahărul. Separat, gălbenușurile se freacă cu uleiul ca la maioneză. Peste albușuri se adaugă făina cernută, praful de copt stins cu zeama de lămâie, se omogenizează bine și la final se adaugă și gălbenușurile. Se ia o formă de chec, se pune hârtie de copt, se toarnă jumătate din compoziție, în restul de compoziție se pune cacaoa și se omogenizează, apoi se toarnă deasupra aluatului galben. Deasupra se adaugă nucile rupte mai mărunt. Se da tava la cuptorul preîncălzit. Este gata când trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit, apoi se taie. Se poate pudra cu zahăr.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.