Ziarul electronic al arădenilor

Chec cu dovleac

Ingrediente:

125 gr. unt sau margarină

un plic zahăr vanilinat

jumătate cană zahăr praf

un ou

o lingură miere

3/4 cana piure dovleac

140 gr. făină

un plic praf de copt

2 linguri cacao

o lingură amidon

1/4 cană suc proaspăt de portocale

puţină scorţişoară

Mod de preparare:

Se taie dovleacul felii (se lasă cu coajă), se spală şi se pune la cuptor o oră. Când e gata se mărunţeşte cu furculiţa sau cu blenderul. Se amestecă untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă oul şi mierea. Separat, se amestecă ingredientele uscate. Se toarnă jumătate din suc, piureul de dovleac şi ingredientele uscate. Se mixează bine. Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă.

Se toarnă compoziţia într-o tavă de chec şi se dă la cuptor la foc mic, pentru o oră. Se verifică cu scobitoarea dacă e gata.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.