Ingrediente:
125 gr. unt sau margarină
un plic zahăr vanilinat
jumătate cană zahăr praf
un ou
o lingură miere
3/4 cana piure dovleac
140 gr. făină
un plic praf de copt
2 linguri cacao
o lingură amidon
1/4 cană suc proaspăt de portocale
puţină scorţişoară
Mod de preparare:
Se taie dovleacul felii (se lasă cu coajă), se spală şi se pune la cuptor o oră. Când e gata se mărunţeşte cu furculiţa sau cu blenderul. Se amestecă untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă oul şi mierea. Separat, se amestecă ingredientele uscate. Se toarnă jumătate din suc, piureul de dovleac şi ingredientele uscate. Se mixează bine. Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă.
Se toarnă compoziţia într-o tavă de chec şi se dă la cuptor la foc mic, pentru o oră. Se verifică cu scobitoarea dacă e gata.
sursa: bucataras.ro