Ingrediente:
un kg. cartofi
4-5 linguri ulei
300 gr. ciuperci champignon
50 gr. șuncă presată
un ardei kapia
200 gr. smântână
sare, piper, boia
patrunjel verde
150 gr. cașcaval
Mod de preparare:
Se curăță cartofii, se taie cubulețe mici și se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt aproape făcuți, se scurg și se lasă deoparte.
Ciupercile se spală și se taie felii. Se pun la călit în uleiul încins, se presară puțină sare și se lasă până se înmoaie. Se adaugă șunca tăiată fâșii și ardeiul tăiat bastonașe. Se călesc toate cca. 5 minute, apoi se dau deoparte.
Smântâna se amestecă cu sarea, piperul și boiaua, se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt, se omogenizează apoi se toarnă amestecul de ciuperci și șuncă, iar la final cartofii. Se amestecă cu grijă, mai mult prin răsturnare apoi se transferă totul într-o tavă tapetată cu unt. Se dă la cuptor până se rumenesc deasupra, se scoate tava din cuptor și se acoperă cu un rând de cașcaval dat pe răzătoarea mică. Se dă din nou la cuptor și se lasă până prinde culoare deasupra.
sursa: bucataras.ro