Ziarul electronic al arădenilor

Cartofi cu ciuperci

Ingrediente:

un kg. cartofi

4-5 linguri ulei

300 gr. ciuperci champignon

50 gr. șuncă presată

un ardei kapia

200 gr. smântână

sare, piper, boia

patrunjel verde

150 gr. cașcaval

Mod de preparare:

Se curăță cartofii, se taie cubulețe mici și se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt aproape făcuți, se scurg și se lasă deoparte.

Ciupercile se spală și se taie felii. Se pun la călit în uleiul încins, se presară puțină sare și se lasă până se înmoaie. Se adaugă șunca tăiată fâșii și ardeiul tăiat bastonașe. Se călesc toate cca. 5 minute, apoi se dau deoparte.

Smântâna se amestecă cu sarea, piperul și boiaua, se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt, se omogenizează apoi se toarnă amestecul de ciuperci și șuncă, iar la final cartofii. Se amestecă cu grijă, mai mult prin răsturnare apoi se transferă totul într-o tavă tapetată cu unt. Se dă la cuptor până se rumenesc deasupra, se scoate tava din cuptor și se acoperă cu un rând de cașcaval dat pe răzătoarea mică. Se dă din nou la cuptor și se lasă până prinde culoare deasupra.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.