Ziarul electronic al arădenilor

Budincă de cozonac

Ingrediente:

300 gr cozonac, 300 ml lapte, 50 gr margarină, 5 ouă, 100 gr zahăr, o esență rom, coaja rasă lămâie, 50 gr stafide

Mod de preparare:

Feliile de cozonac se pun la înmuiat cu laptele circa 3 minute. Apoi se sfărâmițează cu furculița. Adăugăm gălbenușurile și untul moale și amestecăm până se omogenizează. Punem esența de rom și stafidele. Separat batem albușurile spumă tare. Când albușul stă pe castron adăugăm zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă. Amestecăm bezeaua cu compoziția de cozonac cu o lingură de lemn. Dăm la cuptor la foc mic circa 40 minute. Lăsăm să se răcească complet apoi porționăm.

sursa: caietulcuretete.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.