Ziarul electronic al arădenilor

Bref. Pasajul Maranata – zona crepusculară

În urmă cu nici o lună făcea mare vâlvă decizia Primăriei de a pune lacăt pe pasajul rutier de la Maranata. S-a decis ca autovehiculele să nu mai poată tranzita – din nici o parte – prin acel loc.

Menționez că, deși Primăria nu a investit de ani buni nici un ban, circulația prin acel pasaj se desfășura, culmea, destul de fluent, demonstrându-se că se poate, chiar dacă autoritățile dorm. Sau poate tocmai de aceea.

Domnul primar Bibarț a ținut să explice că totul pornește de la dorința de a mări confortul cetățenilor, că e așa și pe dincolo și că e vorba, la urma – urmei, de un experiment la capătul căruia s-ar putea ca lucrurile să revină la ce a fost înainte.

Aș întreba așa, oare de ce face domnul primar experimente pe spinarea și pe nervii oamenilor? Există laboratoare, tot felul de instalații și sisteme computerizate care permit experimente dintre cele mai sofisticate. De ce să-i transformi pe arădeni în cobai de experiență – și asta nu pentru prima oară – nu prea înțeleg.

În regulă, s-a pus lacăt pe pasaj, au fost instalate niște obstacole acolo – au costat și alea ceva bani – și oamenii și-au zis – așa cum o face românul cuminte – „dacă-i ordin, cu plăcere”, iar viața a mers înainte.

Numai că domnul primar – mă rog, „echipa” domniei sale, consilierii, cine or fi – au gândit (?) altfel.

La începutul acestei săptămâni, de-o parte și de alta a pasajului buclucaș au apărut niște indicatoare de circulație și… au dispărut țărușii care blocau intrarea mașinilor.

Pe intrarea dinspre Bulevardul Titulescu a apărut un indicator de „Acces interzis” dublat de un altul cu „Atenție pietoni” și de o tablă pe care scrie „Cu excepția intervalului dintre orele 7.00 – 8.30”. Pe partea opusă a pasajului lucea un semn cu „Sens unic”, apoi „Atenție pietoni” și tăblița cu intervalul orar în care ceva din situațiile reglementate de restul indicatoarelor era – nici nu se știe – permis sau interzis.

În regulă, dacă așa a rezultat din experimentul domnului primar, apoi așa să fie.

În 24 februarie 2021, dis de dimineață, s-a întâmplat să trec, din nou, prin zona „crepusculară” și nu mică mi-a fost supriza să constat că, ce să vezi, iar s-a schimbat… modificarea.

Pe sensul dinspre Bd.Titulescu spre zona Kaufland a rămas doar indicatorul „Acces interzis” în vreme ce la intrarea opusă l-au lăsat pe cel cu „Sensul unic”. Către Bd. Titulescu, firește.

Pietonii – săriți din schemă…

Experimentul domnului primar pare că se continuă.

Măcar de am ști până când.

Silviu Rațiu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.