Ziarul electronic al arădenilor

Braconier condamnat pentru tentativă de omor, căutat de polițiști, jandarmi și pădurari

Zeci de polițiști, jandarmi și pădurari au început căutările unui bărbat care a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor, victima fiind un paznic de vânătoare cadrul Ocolului Silvic Gurahonț.

Conform IPJ Arad, aproximativ 50 de polițiști, jandarmi și pădurari au luat parte, luni, la căutările urmăritului național Valentin Tamaș, care se sustrage executării pedepsei cu închisoarea, pronunțată, săptămâna trecută, de magistrații Curții de Apel Timișoara.

„Căutările se extind pe o zonă de aproximativ 400 de hectare, în zona Gurahonț, greu accesibilă din cauza terenului împădurit și accidentat, și pe raza localităților Buceava – Șoimuș, Brazii, Secaș, Mădrigești, Iacobini, Gurahonț și Honțișor. Operațiunile vor fi reluate și în zilele ce urmează, urmând a fi folosit și un deltaplan“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

La acțiunea de luni au participat polițiști de la Serviciul Investigații Criminale, de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, de la Serviciul Ordine Publică, de la Poliția orașului Sebiș, Sectiile rurale 9 Sebiș și 10 Gurahonț, cu sprijinul Jandarmeriei Sebiș.

Căutările au fost făcute în pădurile din zona Gurahonț, sălașuri, cabane, precum și în toate localitățile din zonă, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Valentin Tamaş a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la tentativă de omor, complicitate la uzul de armă fără drept şi nerespectarea armelor şi muniţiilor.

Valentin Tamaș a fost condamnat în primă instanță la șase ani de închisoare pentru tentativă de omor, dar Curtea de Apel Timișoara la condamnat, săptămâna trecută, la opt ani de închisoare cu executare.

În urma probatoriului administrat în cauză se arată că, în seara zilei de 9 martie, în jurul orei 19.00, Valentin Tamaş, însoţit de o persoană neidentificată până în prezent, se aflau în zona Văii Iacobini, având asupra lor arme letale pe care erau montate lanterne.

„Cum în acelaşi timp persoana vătămată J. S. V., angajat al D.S.G. în calitate de maistru de vânătoare, cobora pe un drum forestier cu autoturismul său de la locurile unde hrănise animalele sălbatice, autorul neidentificat a tras două  focuri de armă asupra acestuia, unul în timp ce se afla în autoturism şi al doilea în afara acestuia, folosind cartuşe confecţionate artizanal cu alice având diametru de peste 7 mm“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Sorin Jiva (44 ani), paznic de vânătoare în cadrul Ocolului Silvic Gurahonț, din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva, a fost transportat inţial la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad cu mai multe răni provocate prin împuşcare în zona toracelui şi a unui picior. Ca urmare a gravităţii rănilor, inclusiv la plămâni, a fost transportat la Secţia de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal din Timişoara.

CITITI SI:

Trimiși în judecată după împușcarea unui paznic de vânătoare

Paznic de vânătoare, împuşcat de braconieri

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.