Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2: Paznic de vânătoare, împuşcat de braconieri

Un paznic de vânătoare a fost împuşcat în timp ce patrula printr-o pădure care aparţine de Ocolul Silvic Gurahonţ şi a observat un grup de persoane care ar fi participat la o vânătoare ilegală.

Incidentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri, pe raza comunei arădene Brazii. Victima a fost transportată iniţial la Spitalul Judeţean Arad, de unde a fost transferată, în cursul nopții, la Secţia Chirurgie a Spitalului Municipal Timişoara.

Medicii afirmă că bărbatul a ajuns la spital cu alice în zona toracică şi cu leziuni pulmonare, fiind preluat de chirurgi. Paznicul a fost operat, fiind în stare stabilă şi internat în Secţia de Terapie Intensivă.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Doi suspecţi – Călin Ştefan Surda şi Valentin Tamaş – au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi sunt audiaţi, iar poliţiştii urmează să îi identifice pe toţi membrii grupului de braconieri.

UPDATE 2

Tribunalul Arad a dispus arestarea celor doi braconieri care l-au împușcat pe pădurarul Sorin Jiva în zona localității Iacobini, comuna Brazii, aceștia fiind urmăriți penal pentru tentativă la omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

Judecătorii Tribunalului Arad au dispus măsura arestării preventive pe 30 de zile a lui Valentin Tămaș, iar față de Călin Ștefan Surda s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

UPDATE

Sorin J., paznic de vânătoare în cadrul Ocolului Silvic Gurahonț, din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva, a fost împușcat, joi seara, de mai mulți braconieri pe raza satului Iacobini din comuna Brazii.

Paznicul de vânătoare se afla într-o acțiune de depistare a braconierilor din zonă. Braconierii au tras mai multe focuri de armă când Sorin J. se afla în autovehicul și apoi, deliberat, asupra acestuia după ce a părăsit autovehiculul.

Braconierii au folosit muniție de tip „poșuri“, cartușe interzise a se folosi în vânătoare.

Angajatul Direcției Silvice Arad era singur în momentul în care a fost împușcat și, în lipsa semnalului serviciilor de telefonie mobilă, s-a deplasat pe jos aproximativ un kilometru, până la cel mai apropiat canton silvic, unde a fost apelat serviciul de urgență 112.

Sorin J. a suferit răni grave în zona toracelui și abdomenului, inclusiv la plămâni, fiind nevoie să fie transferat la Spitalul Clinic de Urgență Timișoara, unde a fost stabilizat de medici.

Procurorii și polițiștii au demarat ancheta în acest caz, din primele informații două persoane, presupușii agresori, fiind reținuți preventiv.

Reamintim că numai de la începutul anului, nouă angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva au fost agresați, patru din ei necesitând îngrijiri medicale, iar în ultimii nouă ani s-au înregistrat alte 268 de cazuri de agresiuni asupra personalului silvic al Romsilva.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Regia Națională a Pădurilor — Romsilva. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.