Ziarul electronic al arădenilor

Trimiși în judecată după împușcarea unui paznic de vânătoare

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a trei persoane surprinse la braconaj, în zona comunei Brazii, de un paznic de vânătoare, care a fost împușcat de o persoană rămasă deocamdată neidintificată.

Conform procurorilor, au fost trimiși în judecată Valentin Tamaş, sub control judiciar, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la tentativă de omor, complicitate la uzul de armă fără drept şi nerespectarea armelor şi muniţiilor, Călin Ştefan Surda, pentru infracţiunile de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, și Ioan Claudiu Bodea, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

În urma probatoriului administrat în cauză se arată că, în seara zilei de 9 martie, în jurul orei 19.00, Valentin Tamaş, însoţit de o persoană neidentificată până în prezent, se aflau în zona Văii Iacobini, având asupra lor arme letale pe care erau montate lanterne.

„Cum în acelaşi timp persoana vătămată J. S. V., angajat al D.S.G. în calitate de maistru de vânătoare, cobora pe un drum forestier cu autoturismul său de la locurile unde hrănise animalele sălbatice, autorul neidentificat a tras două  focuri de armă asupra acestuia, unul în timp ce se afla în autoturism şi al doilea în afara acestuia, folosind cartuşe confecţionate artizanal cu alice având diametru de peste 7 mm“, se arată în rechizitoriu.

Persoana rănită a reuşit să se deplaseze de la faţa locului, până la o cabană din apropiere, de unde a fost transportată ulterior la spital cu multiple plăgi împuşcate, care au necesitat pentru vindecare 50-55 zile de îngrijiri medicale, viaţa fiindu-i totodată pusă în primejdie.

Sorin Jiva (44 ani), paznic de vânătoare în cadrul Ocolului Silvic Gurahonț, din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva, a fost transportat inţial la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad cu mai multe răni provocate prin împuşcare în zona toracelui şi a unui picior. Ca urmare a gravităţii rănilor, inclusiv la plămâni, a fost transportat la Secţia de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal din Timişoara.

„Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată la domiciliul inculpatului Surda Călin Ştefan au fost descoperite mai multe cartuşe ori materiale din care acestea pot fi confecţionate precum şi elemente componente de armă letală. În declaraţia de martor dată în cauză, inculpatul Bodea Ioan Claudiu a făcut afirmaţii mincinoase asupra unor împrejurări esenţiale ale cauzei“, se mai menționează în rechizitoriul procurorilor.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

CITITI SI: Paznic de vânătoare, împuşcat de braconieri

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.