Ingrediente:
4-5 cartofi, 2-3 morcovi, două rădăcini de pătrunjel, o ţelină, 2-3 cepe sau praz, 2-3 ardei graşi, un dovlecel, aprox 250 g fasole verde, două roşii, 2-3 linguri ulei, leuştean sau mărar şi pătrunjel, jumătate litru borş
Mod de preparare:
Se spală legumele, se curăţă şi se taie după preferinţă cubuleţe, julien, date prin răzătoarea cu orificii mari sau cu robotul de bucătărie. Cartofii şi dovleceii se taie cuburi. Într-un vas cu capac se toarnă uleiul şi se încălzeşte puţin. Se pune ceapa la călit, apoi celelalte legume. După ce s-au călit 10-15 min se toarnă apa clocotită.
Se adaugă sare şi se fierb legumele până sunt gata. Separat se fierbe borşul, se ia spuma şi se strecoară. Ultimele se pun roşiile după ce au fost curăţate de pieliţă şi tocate cubuleţe. Verdeaţa se spală şi se toacă mărunt. Se adaugă borşul împreună cu verdeaţa, se potriveşte de sare. Se serveşte fie cu verdeaţa tăiată cât mai mărunt fie cu smântână.
sursa: retete-bune.com