Ingrdiente:
două căpăţâni de varză
două cepe mari
un ardei gras (roşu sau verde)
3 linguri bulion
ulei, mărar uscat, cimbru, sare
6 căţei usturoi
o ceşcuţă vin alb
Mod de preparare:
Varza se curăţă de foile veştede, se spală bine, se secţionează în două, după care se taie fideluţă, se freacă cu sare mare, cimbru, şi se lasă jumătate de oră. Între timp tocăm ceapa şi ardeiul mărunt.
Într-o cratiţă aşezăm varza, ceapa şi ardeiul, adăugăm nişte mărar uscat, piper. Peste varză punem apa clocotită, cât să acopere varza.
Punem cratiţa la cuptor acoperită, la 180 de grade pentru 20 minute, după cele 20 minute, adăugăm 3 linguri de bulion, şi mai lăsăm la cuptor 20 minute.
Spre final, adăugăm şi usturoiul tocat mărunt, şi ceaşca de vin.
sursa: bucataras.ro