Ziarul electronic al arădenilor

Un minut de reflectie, nimic mai mult

silviu ratiuDin schița biografică a celebrului James Last aflu că tatăl său a fost, în epocă, funcționar la Poșta din orașul Bremen (vă aduceți aminte de „Maeștri muzicanți din Bremen”?!).

Și mai aflu că tatăl tânărului Hans i-a cumpărat fiului său, la vremea când băiatul avea 10 ani, un pian. Instrument pe care, după cum se vede, tânărul Hans l-a folosit ca să învețe. Temeinic, cu aplicare.

Până într-acolo încât, peste ani, a ajuns celebrul show-man, dirijorul nu mai puțin celebrei sale orchestre – adevărate icoane alese culturii pop. Trubadur modern care a colindat – și mai colindă și acum, când a împlinit, atenție, 85 de ani! – meridianele muzicale ale lumii.

Fiul unui oficiant poștal. Un funcționar modest, ai zice obscur dacă ai fi sigur că termenul va fi înțeles așa cum trebuie.

Stau și mă întreb – fără supărare – câți funcționari poștali din țărișoara noastră și-or fi dotând progeniturile cu, hai să nu fie pian, o chitară, colea?!

Și câți vor fi fiind dispuși să-și lase odraslele să nădușească pentru ca, în timp, aceștia să poată gusta din dulecele gust al izbânzii?!

Cam despre asta e vorba!

Silviu Rațiu 

Ianuarie, 2015

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.