Ziarul electronic al arădenilor

Un fost sportiv de performanță, dat dispărut în Ilfov, găsit în Arad

Un bărbat bolnav, în vârstă de 51, din județul Ilfov, fost sportiv de performanță, care era dat dispărut de la domiciliu, a fost găsit pe o stradă din municipiul Arad de polițiștii locali, iar aceștia l-au ajutat să se întoarcă acasă.

Bărbatul a fost dat dispărut de familie în dimineața zilei de 15 mai. „Apelul pe numărul de urgență al Dispeceratului Direcției Generale Poliția Locală Arad din dimineața zilei de 15 mai 2019 i-a pus pe jar pe colegii din teren ai acestora. O persoană din județul Ilfov reclama dispariția unei rude apropiate, despre care aflase că s-ar afla pe raza municipiului Arad. La mai puțin de o oră după apelul familiei, în baza informațiilor furnizate de Serviciul Dispecerat-Monitorizare, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație l-au găsit pe bărbatul în vârstă de 51 de ani în zona UTA. Potrivit spuselor rudelor, A.P. suferă de epilepsie, prezentând pierderi temporare de memorie. Acesta plecase de acasă cu gândul de a ajunge în străinătate“, a informat Primăria Municipiului Arad.

Conform sursei citate, cu o zi înainte ca dispariția bărbatului să fie reclamată de familie, acesta s-ar fi rătăcit în Ungaria, iar noaptea de 14 spre 15 mai și-ar fi petrecut-o în Stația CFR Arad.

„Fost sportiv de performanță, A.P. nu le-a putut furniza polițiștilor locali detalii legate de modul în care a ajuns în Arad, din pricina pierderilor de memorie. Bărbatul a fost identificat, DGPL Arad luând ulterior legătura cu familia acestuia și înlesnind plecarea sa spre casă, cu trenul. Polițiștii locali au pus mână de la mână pentru a achita biletul de tren al bărbatului și pentru a-i asigura cele necesare pentru drum. De asemenea, s-a apelat la sprijinul șefului de tren, pentru ca A.P. să călătorească în deplină siguranță până la familia care îl așteaptă în Gara de Nord din București“, a mai informat Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad.

Anul acesta, la mijlocul lunii aprilie, polițiștii locali arădeni au soluţionat un alt caz de dispariţie. Atunci era vorba despre un bărbat care fusese văzut ultima dată în 11 aprilie 2019, în localitatea Vinga, urcând în trenul Timișoara – Oradea. O zi mai  târziu a fost identificat de oamenii legii pe raza municipiului Arad, în cartierul Gai şi a fost predat Poliției Municipale.

foto: Primăria Municipiului Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.