Ziarul electronic al arădenilor

Taximetriştii din Arad au protestat faţă de „pirateria“ din domeniu

Taximetriștii din Arad au protestat, miercuri, în zona centrală a municipiului, acuzând „pirateria din domeniu“ şi serviciile de tip car sharing, afirmând că acestea sunt avantajate pentru că plătesc mult mai puţine taxe şi nu au la fel de multe obligaţii precum taximetriştii autorizaţi, traficul din oraş fiind afectat o oră din cauza marşului automobilistic.

Aproximativ 200 de taximetriştii s-au adunat cu autoturismele la marginea Aradului, de unde au pornit în coloană spre centrul oraşului, dar cu viteză foarte redusă, de 10 – 15 kilometri pe oră, ceea ce a îngreunat traficul rutier. Ei au parcurs un traseu de câţiva kilometri, prin faţa Palatului Administrativ şi până în Piaţa „Avram Iancu“.

Pentru că acţiunea a fost autorizată, funcţionarea semafoarelor a fost suspendată de autorităţi, iar în toate intersecţiile au fost plasaţi poliţişti care au dirijat traficul.

Cei aproape 200 de taximetrişti care au participat la marşul automobilistic acuză că acest domeniu este foarte afectat de apariţia unor servicii de tip car sharing, dar şi de „piraterie“.

„Avem două probleme majore: serviciile de tip Uber şi pirateria. Ne-au luat foarte mulţi clienţi, sunt persoane care nu sunt autorizate, nu au licenţă, atestate, nu au maşinile omologate pentru taximetrie, nu au metrologie, verificare tehnică la şase luni… Considerăm că e loc pentru toată lumea, dar să îşi desfăşoare activităţile legal şi fără discriminări, pentru că unii plătesc taxe, alţii nu plătesc“, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Camerei Taximetriştilor Arad, Daniel Tomuţa.

Acţiunea de la Arad a fost autorizată pentru două ore, însă s-a desfăşurat timp de o oră.

Protestul s-a încheiat fără incidente, însă taximetriştii spun că dacă nu va exista „o reacţie rapidă din partea autorităţilor“, vor relua acţiunile din stradă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.