Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Patru bărbați care înlocuiau burlanele la un imobil din municipiul Arad, fără acordul proprietarului, sunt cercetați penal pentru distrugere.

Polițiștii au depistat, pe strada Coloniștilor din municipiu, patru bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 44 de ani, care înlăturau părți ale unui imobil. „Cei patru au fost surprinși în timp ce smulgeau și demontau o parte a șarpantei acoperișului și a burlanelor de scurgere a apei pluviale, montând în locul acestora altele noi în scopul de a fi retribuiți pentru «lucrarea» efectuată. Din verificările efectuate s-a constatat că activitatea prestată de cei in cauză nu ar fi beneficiat de acordul proprietarului imobilului, neexistând vreo autorizație în acest sens“, a informat IPJ Arad. Cei patru s-au ales cu dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infractiunii de distrugere. Totodată, aceștia au fost sancționați cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru efectuarea de acte comerciale fără autorizație. Bunurile utilizate (burlanele) în vederea prestării de servicii au fost indisponibilizate de polițiști

Mandat de aducere emis pe numele unei femei

Pe numele unei femei din Lipova, cercetată penal pentru contrabandă, a fost emis un mandate de aducere, deoarece a refuzat să se prezinte la audieri. La data de 12 februarie, polițiștii au descoperit la Lipova o femeie care oferea spre vânzare țigări de contrabandă. Femeia de 40 de ani, din Arad, administrator al unei societăți comerciale, oferea spre comercializare 880 fire țigarete de diferite mărci, susceptibile a fi din contrabandă. Întrucât aceasta, în mod repetat și nejustificat, fiind citată de organul de urmărire penală, nu s-a prezentat în vederea audierii, pe numele ei a fost emis un mandat de aducere. „Necesitatea emiterii mandatului a fost impusă de repetitivitatea conduitei infracționale, pe numele femeii fiind întocmite până la data de 12 februarie, alte două dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii aceleiași infracțiuni, respectiv contrabandă“, au explicat reprezentanții Poliției. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Tânăr condamnat pentru loviri, depistat în Ineu

Polițiștii din orașul arădean Ineu au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Conform unei informări a Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, mandatul a fost emis la data de 4 ianuarie 2019, de magistrații Judecătoriei Ineu, pe numele unui tânăr de 23 de ani, din Tîrnova, care are de executat o pedeapsă de un an cu închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe. „Tânărul a fost predat Serviciului de Investigații Criminale, în vederea introducerii acestuia în penitenciar“, se arată în informarea transmisă de IPJ Arad.

La volanul unei mașini, cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanapalota au depistat un tânăr de 24 de ani, cetățean român, la volanul unui autoturism folosind un permis de conducere ceh fals. Tânărul se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în România. Acesta a prezentat pe lângă  documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Cehia. La control s-a constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere. Tânărul a declarat că nu avea cunoştinţă de faptul că permisul de conducere ar fi fost fals şi a obţinut permisul de conducere de la o şcoală de şoferi din Cehia, în schimbul sumei de 350 de euro. Tânărul este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere şi uz de fals.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.