Ziarul electronic al arădenilor

Detoxifierea ficatului – Ce presupune și care sunt avantajele acesteia

Știați că ficatul este cel mai solicitat organ al corpului nostru, iar modul în care acesta funcționează determină starea generală de sănătate a organismului?

Având rolul de elimina toxinele din corp și de a susține funcționarea corectă a celorlalte organe, ficatul trebuie să fie protejat și stimulat atunci când este suprasolicitat sau încărcat de toxine.

Efectele consumului excesiv de alcool, a mâncărurilor grase și procesate, a medicamentelor și ale poluării se resimt la nivelul ficatului. Semnalele unui ficat plin de toxine sunt date de simptome precum oboseala cronică, problemele de concentrare, diversele dereglări hormonale sau afecțiuni digestive.

Prin intermediul acestora, sunteți “avertizați” că trebuie să luați măsuri de detoxifiere, pentru ca ficatul să redobândească funcțiile sale  esențiale.

De ce este importantă detoxifierea ficatului?

Un ficat intoxicat afectează rezistența sistemului imunitar și poate conduce, în timp, chiar la apariția unor boli cronice. Detoxifierea este un proces de curățare prin care veți elimina toate grăsimile, reziduurile și toxinele aflate la nivelul ficatului, reușind, astfel, să vă recăpătați starea generală de bine. Acest lucru însemnă că veți scăpa de oboseală, digestia se va regla, somnul va fi mai odihnitor, iar energia și nivelul de concentrare revin la normal. În plus, un ficat sănătos își recapătă capacitatea naturală de detoxifiere.

Rolul alimentelor bogate în antioxidanți pentru detoxifiere

Pe lângă reducerea sau chiar eliminarea produselor dăunătoare ficatului, printre acestea regăsindu-se cele bogate în zahăr, gluten, amidon sau grăsimi, detoxifierea se bazează pe consumul alimentelor bogate în antioxidanți. Acestea conțin nutrienți care susțin enzimele produse de ficat, favorizând procesul de detoxifiere. Astfel, este recomandată o dietă echilibrată pe bază de fructe și legume verzi, ceaiuri și alte alimente bogate în vitamine naturale.

Broccoli, varza, conopida, citricele, cireșele sau afinele sunt ideale pentru curățarea ficatului. Totodată, din surse vegetale precum fasolea și alunele, din carnea de pasăre sau de pește veți primi porția de proteine necesare. Un alt aspect pe care nu trebuie să îl neglijați este hidratarea, aceasta având un rol esențial în procesul de regenerare a ficatului.

Avantajele detoxifierii ficatului cu ajutorul remediilor naturiste

Dincolo de alimentele bogate în antioxidanți, plantele medicinale sunt o variantă simplă și la îndemână pentru detoxifierea ficatului. În general, cele care stimulează activitatea acestui organ sunt bogate în compuși amari și pot fi consumate sub formă de ceaiuri.

Remediile naturiste sunt ieftine, ușor de găsit, iar efectele lor se văd atât la nivelul stării generale de sănătate, cât și în exterior. În cazul în care nu știați, un ficat sănătos poate diminua sau chiar elimina problemele pe care le aveți cu tenul sau cu greutatea corporală.

Cele mai bune extracte din plante pentru detoxifierea ficatului

Extractele din plante sunt mult mai intense și mai eficiente decât simpla pulbere din plante măcinate. De aceea, produsele Herbagetica pentru detoxifierea ficatului au la bază extracte standardizate de armurariu, păpădie, anghinare și brusture, cu efecte rapide asupra sănătății ficatului.

– Extractul de armurariu are rol regenerator datorită conținutului bogat de silimarină și silibină, substanțe active care susțin funcțiile hepatice. Acest extract este indicat, în special, în combaterea afecțiunilor inflamatorii ale ficatului.

– Extractul de păpădie, bogat în vitaminele A, C, D, fier, potasiu și zinc, reprezintă o variantă excelentă de protejare și îmbunătățire a funcțiilor ficatului. Studiile efectuate au arătat faptul că frunzele de păpădie pot contribui la vindecarea bolilor de ficat și a celor de la nivelul vezicii biliare.

– Extractul de anghinare susține detoxifierea ficatului și contribuie la refacerea celulelor hepatice. În plus, anghinarea are proprietăți diuretice și de ardere a grăsimilor.

– Extractul de brusture este considerat unul dintre cele mai importante remedii naturiste pentru eliminarea toxinelor din organism. Rolul său este acela de a proteja ficatul de substanțele nocive și de a stimula funcția hepato-biliară.

Prin urmare, detoxifierea ficatului este o metodă eficientă de a elimina toxinele din organism și de a redobândi starea excelentă de sănătate. Acest lucru este posibil prin evitarea alimentelor dăunătoare și înlocuirea lor cu o alimentație corectă, completată de proprietățile unice ale remediilor naturiste.

Nu uitați, menținerea unui ficat sănătos este esențială pentru o starea de sănătate generală cât mai bună.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/green-juice-cabbage-apple-green-769129/

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.