Ziarul electronic al arădenilor

Ștrudel cu mere și orez cu lapte

Ingrediente:

un pachet de foi de plăcintă, un borcan de piure de mere, o ceașcă de orez, o ceașcă și jumătate de lapte+o ceașcă și jumătate de apă, scorțișoară baton+măcinată, nucșoară, anason stelat, un praf de sare, zahăr, un plic zahăr vanilat, o cană de ulei, zahăr pudră pentru décor

Mod de preparare:

Prima oară se face orezul cu lapte, clasic, la o ceașcă de orez se pun trei cești lichid, adică jumătate apă și jumătate lapte. Se adaugă mirodeniile, batonul de scorțișoară, anasonul și nucșoara, un praf de sare și zahăr cât dorim de dulce, și un plic de zahăr vanilat.

După ce a fiert orezul, dar să nu fie zdrobit, se scot mirodeniile mari, se lasă să se răcească bine de tot, apoi se pune într-un castron, se adaugă pireul de mere, scorțișoară pudră, zahăr dacă mai este nevoie, și se amestecă bine compoziția. Se iau câte două foi de plăcinta de fiecare ștrudel, se ung fiecare cu ulei, se pun una peste alta, iar la baza foilor se pune din amestec, se împachetează de două ori, se împachetăm marginile în interior și se ruleză până la capăt. Se pun în tava de copt în care s-a pus hârtie de copt, se dau la cuptorul încălzit la 170 grade pt 35 minute, până s-au rumenit. Se lasă să se răcească și se decorează cu zahăr pudră.

sursa: bucataras.ro

 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.