Ingrediente:
două medalioane de somon
o legătură de sparanghel
100 gr unt
o bucăţică de ghimbir proaspat ras
125 ml vin alb (demidulce)
5 căţei de usturoi
sare, piper, oregano, turmeric
zeama de la o lămâie mică
două linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Punem într-un vas termorezistent uleiul de măsline şi apoi untul cubuleţe şi lăsăm la foc foarte mic. Adăugăm usturoiul tăiat bucăţele mici (sau zdrobit), apoi ghimbirul şi după două minute sparanghelul tăiat mărunt.
Acoperim vasul şi lăsăm în jur de 5 minute. Nu e nevoie de mai mult sparanghelul trebuie să rămână crocant la exterior şi moale la interior. Scoatem sparanghelul pe o farfurie şi îl sărăm. În sosul rămas adăugăm vinul, turmericul, oregano, piperul şi apoi somonul. Adăugăm şi zeama de lămâie. Acoperim vasul şi îl lăsăm în jur de 3 sau 4 minute pe fiecare parte. Avem grijă când îl întoarcem se rupe destul de uşor. Sărăm pe fiecare parte când îl întoarcem şi apoi îl servim alături de sparanghel.
sursa: bucataras.ro