Ziarul electronic al arădenilor

Sfaturile Hornbach: Cum să transformi balconul într-un spaţiu relaxant şi natural

decorare-flori-balconOdată cu startul sezonului de primăvară, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, oferă o serie de recomandări pentru amenajarea balconului şi transformarea acestuia într-un spaţiu relaxant şi natural.

De cele mai multe ori, balcoanele prezintă dimensiuni reduse, astfel încât posibilităţile de amenajare sunt limitate.

Potrivit Hornbach, românii optează pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni reduse în balcon, activitate care presupune o atenţie și un strop de creativitate.

Pentru a reda ideea de spaţialitate este important ca decorul să fie conceput pe înălţime şi să se aleagă un singur punct central: arbore, arbust sau pom fructifer.

Un alt mijloc prin care se poate oferi iluzia de lărgime este folosirea unor accesorii simple – ghivece clasice, fără modele impunătoare, alături de flori asemănătoare din punct de vedere coloristic.

„Cu cât sunt mai puţine culori, cu atât spaţiul va părea mai mare şi mai aerisit. Încărcătura florală nu face decât să dea impresia de spaţiu îngust, astfel că nu este indicat să se planteze multiple specii de flori”, sugerează Mugurel – Horia Rusu, directorul general al Hornbach România.

De asemenea, în spaţiile înguste se pot folosi plante înalte şi subţiri, care se pot modela frumos în jurul ghiveciului, precum plantele căţărătoare cum ar fi clematita, glicina sau trâmbiţa.

În ceea ce priveşte achiziţiile românilor, Hornbach observă că aceştia devin mai interesaţi de grădinărit în special în perioada primăverii şi a începutului de vară, interval în care vânzările pe acest segment cunosc o creştere considerabilă, şi aleg plante care sunt uşor de îngrijit şi pot rezista cu succes la temperaturi extreme.

Totuşi, pe cât de popular a devenit acest hobby, românii sunt foarte încrezători în abilităţile lor şi rareori apelează la ajutor specializat în acest domeniu, comparativ cu majoritatea europenilor care ţin cont de părerile unui peisagist sau designer de exterior.

În ceea ce priveşte comportamentul de achiziţie al românilor, chiar dacă bugetele alocate pentru amenajarea balcoanelor sunt uşor mai mici, acesta se apropie de cel al europenilor şi astfel, interesul pentru produse de calitate, la un preţ corect, este în creştere constantă, potrivit Hornbach.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.