Ingrediente:
250 g morcovi ( 2 morcovi medii)
două linguri ulei măsline
două linguri zeamă de lămâie
un căţel de usturoi
un sfert linguriţă chimen
jumătate legătură pătrunjel proaspăt
sare şi piper
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă şi se taie rondele nu foarte mici. 500 ml de apă se pun la fiert cu sare şi o lingură zeamă de lămâie, când dă în clocot se adaugă morcovii. Se lasă să fiarbă 5 -7 minute şi apoi îi transferăm în apă rece cu gheaţă şi îi lăsăm să se răcească.
Usturoiul se curăţă şi se toacă împreună cu pătrunjelul, se aşează într-un castronel şi se adaugă zeama de lămâie rămasă, sare şi piper după gust, uleiul de măsline şi chimenul şi se amestecă bine.
Morcovii se scurg şi se zvântă bine, se adaugă sosul şi se lasă la odihnit 10 minute.
sursa: bucataras.ro