Ingrediente:
150 gr. conopidă
o mână frunze de spanac
un căţel de usturoi
două linguri ulei de măsline
70 gr. kaiser
sare, piper mozaic măcinat
Mod de preparare:
Se fierb bucheţelele de conopidă în apă clocotită cu un praf de sare 5 minute, până se înmoaie uşor, apoi se scuge apa, se trece conopida printr-un jet de apă rece şi se scurge din nou.
Se taie kaiserul fâşii şi se pune la prăjit într-o lingură de ulei de măsline. Se lasă mai mult sau mai puţin în funcţie de gustul fiecăruia. Când este gata se scoate pe o farfurie şi se păstrează la cald.
Se pune restul de ulei de măsline şi adaugă conopida scursă. Se lasă până începe să se rumenească uşor, amestecând din când în când. Când este gata se adaugă usturoiul tăiat felii, se lasă 30 de secunde, apoi se pune spanacul spălat şi scurs. Se presară piperul şi sare. Se lasă până frunzele încep să se înmoaie, se pune kaiserul, se omogenizează şi se serveşte caldă.
sursa: bucataras.ro