Ziarul electronic al arădenilor

Ratatouille

Ingrediente:

două cepe

3 roşii

2 căţei de usturoi

o vânată

un dovlecel

un ardei capia (sau ardei gras)

o lingură rozmarin verde

o lingură cimbru verde

6 linguri ulei de măsline

o legătură mică de pătrunjel

sare, piper negru

Mod de preparare:

Se taie ceapa, dovlecelul, vânata şi ardeiul în cubuleţe de aceeaşi mărime. Se aşează legumele tăiate într-o tavă, peste ele se adaugă puţina sare, piperul, rozmarinul şi cimbrul tăiate mărunt şi 3 linguri ulei de măsline.

Cu mâna se amestecă legumele până ce toate sunt acoperite cu ulei şi cu ierburile aromatice.
La dăm la cuptor pentru 20 de minute.

Într-o cratiţă se pune restul de ulei de măsline la încins.

Peste uleiul încins se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, se călesc la foc mijlociu pentru 5 minute apoi se punem usturoiul tăiat mărunt şi se mai călește sosul pentru încă 3 minute.
Se oprește focul.

Se scot legumele de la cuptor, se pun peste roşii şi se amestecă încet până toate legumele sunt acoperite de sosul de roşii.

Se potrivește de sare şi piper şi la sfârşit se adaugă pătrunjelul.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.