Ziarul electronic al arădenilor

Punct și de la capăt. Tot cu ciolanul şi ei!

Întrebat de jurnalişti cum de a făcut înţelegere politică cu MC-L, în condiţiile în care în campanie PP-DD îi numea „ciocoi“ pe Nicolae Ioţcu şi pe primarul Gheorghe Falcă, Romulus Guţu, ales din partea PP-DD ca vicepreşedinte al CJ Arad, a spus (scăpând, parcă-l văd, o lacrimă duioasă): „Pentru ca să ajutăm oamenii, trebuia să facem un pas, ori în stânga, ori în dreapta, ca să formăm o majoritate, astfel încât să putem duce la bun sfârşit toate proiectele. Am obţinut (PP-DD – n.r.) cam tot ce am dorit pe plan local şi ăsta a fost argumentul cel mai important. Oricum, în orice parte am fi mers eram acuzaţi de celalată parte“!

Ei bine, eu cred că nu-i chiar aşa!

Domnia sa, dar şi partidul pe care-l reprezintă, şi-au făcut o campanie electorală gălăgioasă şi agresivă, strigîndu-şi peste tot virginitatea şi neprihănirea. Vestale înflăcărate, fluturând drapelul bunăstării mult aşteptate!  Au promis, nici mai mult nici mai puţin, decât că vor fi dispuşi să sufere martiriul, dar nu îşi vor asocia numele fără pată de nici unul din partidele care au întinat nobilele idealuri ale „luptei revoluţionare” purtată cu (mult prea) vocală vitejie de preşedintele teleast.

Au promis că se vor bate, fără compromisuri, pentru a transpune în viaţă nobilele idealuri ale poporului. Şi, în primul rând, vor rămâne echidistanţi şi curaţi, acţionând energic şi fără şovăire pentru îndepărtarea din viaţa publică a „ciocoilor” de orice culoare politică ar fi ei!

Numai că, să vezi năzbâtie, nici nu s-au stins ecourile numărătorii voturilor, nici cerneala pe deciziile de validare a alegerilor nu s-a uscat bine că idealurile nu mai sunt nici prea nobile, nici prea înflăcărate. De fapt, dacă e să fim oneşti, ele au existat numai în imaginaţia zecilor de mii care, la nivel naţional, s-au lăsat amăgiţi de maşina de propagandă dirijată din televiziunea de apartament a lui DD.

În realitate, aşa cum au dovedit peste tot negocierile de constituire a organelor locale ale puterii de stat, băieţii şmecheri de la PP-DD nu au urmărit nimic altceva decât să câştige şi ei un loc la masa cu bucate alese. Acolo unde „boborul” nu este bine venit. ”Boborul” pentru care ei, până mai ieri, cică erau dispuşi să şi moară.

Ce ar mai fi de zis?

Păi simplu: tocmai atunci ar fi putut apăra şi promova interesele alegătorilor dacă dumnealor nu s-ar fi dat nici cu unii, nici cu ceilalţi! În felul acesta ar fi rămas indepedenţi şi ar fi avut mereu libertatea de a vota exclusiv în funcţie de interesele celor care i-au trimis acolo. I-ar fi obligat, şi pe unii, şi pe ceilalţi, să îşi pregătească, să îşi motiveze şi să-şi susţină cu argumente proiectele.

Tocmai în conjuctura creată de jocul votului, atât în Consiliul local, cât şi în Consiliul judeţean, consilierii PP-DD ar fi putut să fie elementul de echilibru care să fi menţinut, întotdeauna, raţiunea şi buna judecată. Ar fi putut, prin atitudinea lor echidistantă şi angajată cu adevărat de partea ei, da, poporului, să ţină dreaptă balanţa votului în tot ce înseamnă proiecte reale, fezabile şi profitabile pentru comunitatea locală, nu doar pentru o falsă elită în faţa căreia, iată-i făcând, cuminţi, sluj, pentru a li se repartiza osciorul de ronţăit.

Dar nu, dacă ar fi procedat în felul acesta, dumnealor, onorabilii consilieri PP-DD nu ar fi ajuns la borcanul cu smântână.

Cu lacrimi de crocodil în ochi, iată-i aliniaţi de partea puterii. Oricare ar fi fost ea. Pentru că, nu-i aşa, puterea e a… poporului. Parol!

Şi ce dacă osciorul pe care tocmai l-au primit, nu ţine de foame dar, în schimb, toceşte dinţii iar când o fi nevoie să muşte, n-o să mai fie cu ce!?

Silviu Raţiu

comentarii

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.