Ziarul electronic al arădenilor

Punct și de la capăt. Gânduri după o finală

silviu-ratiu211111112121111111111-150x15011Când încep aceste rânduri, pe ecranele TV se derulează scene la care puțini dintre noi s-ar fi gândit după ce, în meciul patru, târgoviștencele au adus scorul finalei CN de baschet fete la un nemeritat 2:2.

Monica Brosovschi înalță trofeul cuvenit campioanelor României deasupra capului, celelalte fete exultă de fericire, este o atmosferă nemaipomenită!

Cu câteva clipe în urmă Gheorghe Falcă – primarul Aradului – a decernat medaliile de aur ale Campionatului, fetelor de la Universitatea Vasile Goldiș – ICIM Arad.
Ceea ce părea imposibil s-a împlinit. Împotriva tuturor calculelor hârtiei, fetele de la ICIM au reușit să câștige titlul!

De ce scriu aceste rânduri?

Pentru că, de data asta, mi se pare că e important să subliniem un lucru extrem de important: arădencele au învins pe terenul celor din Tîrgoviște. Au învins ceea ce părea, pentru mai toți, „normalul”.

Iar asta e o probă incontestabilă de caracter.

Este o probă că, uite, se poate! Se poate să ieși învingător chiar dacă nimeni nu-ți dă nici o șansă.

Să recunoaștem, este o lecție importantă pe care baschetbalistele de la UVVG – ICIM ne-au dat-o în seara aceasta: dacă ești animat de o mentalitate puternică și de o dorință fermă, poți învinge.

Sunt sigur că mesajul acesta ne era necesar. Nouă, celor care locuim în acest loc binecuvântat și care, o spun răspicat, merită o soartă mai bună.

Iar faptul că primarul Gheorghe Falcă a fost acolo – gândiți-vă că fetele ar fi putut și pierde! – demonstrează, dacă mai era nevoie, că domnia sa știe ce înseamnă o miză câștigătoare asumată în mod conștient.

Felicitări fetelor, felicitări celor care au făcut posibil ca visul să devină realitate,  felicitări celor care au fost alături de echipă, de club, chiar și numai cu inima.

Iar de mâine, ei bine, de mâine, la treabă: urmează următorul titlu!

Silviu Rațiu

13 mai 2013, seara

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.