Ziarul electronic al arădenilor

Pui umplut

Ingrediente:

un pui de 1kg-1.5 kg

o jumătate de franzelă

3 ouă

măruntaiele de la pui: ficatul, inima, pipota

o ceapă

500 gr. ciuperci

pătrunjel verde, mărar verde, rozmarin

sare, piper

Mod de preparare:

Puiul se curăţă, se spală şi se lasă să se scurgă bine. Se pregăteşte umplutura. Pâinea se înmoaie în apă. Se stoarce bine şi se pune într-un vas. Ciupercile se călesc împreună cu ceapa până le scade toata apă. După ce s-au răcit se adaugă peste pâine.

Măruntaiele de la pui se toacă mărunt şi se adaugă în compoziţie.

Două ouă se fierb tare şi după ce s-au răcit, se curăţă, se toacă mărunt şi se adaugă la compoziţie. La urmă se adauga mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt. Se adaugă oul crud şi se codimentează cu sare şi piper. Se frământă bine amestecul şi se umple puiul.

În părţile laterale, sub copane, se desprinde pielea de carne şi se umple. La fel şi în partea superioară, unde începe pieptul. Puiul astfel “aranjat” se codimentează cu sare, piper, rozmarin, se unge cu ulei şi se pune într-o tavă în care s-a pus o ceaşcă de apă sau supă.

Se dă totul la cuptor. Din când în când se unge cu sosul din tavă.

Când puiul e rumenit, iar sosul din tavă a scăzut, se scoate din cuptor, se porţionează şi se serveşte.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.