Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură răzvrătită

Ingrediente:

Blat:

250 g unt, 250 g ciocolată amăruie, 200 g zahăr, 6 ouă, 4 linguri făină, două linguri amidon

Crema:

500 ml lapte, un plic vanilie burbon, 4 ouă, 175 g zahăr, 80 g făină

Glazura:

150 g ciocolată amăruie, 200 ml lapte, două linguri zahăr, o lingură coniac

Mod de preparare:

Blat:

Se amestecă untul, zahărul şi ciocolata ruptă şi se pune pe baie de abur până se topesc şi devin omogene. Se lasă la rece, când s-a răcit se adaugă cele 6 gălbenuşuri, unul câte unul, apoi făina şi amidonul şi la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se pune compoziţia într-o tavă  20/30 tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor cca 30 min. Se lasă să se răcească şi apoi se taie în două.

Crema:

Se amestecă ouale, zahărul, vanilia şi făina. Se subţiază compoziţia cu laptele fierbinte şi apoi se pune pe foc la baie de abur, amestecând încontinuu să nu se facă cocoloaşe. Când se îngroaşă se dă de pe foc şi se lasă la răcit.

Glazura:

Se fierbe pe baie de abur, laptele, zahărul şi ciocolata, până se îngroaşă, se dă de pe  foc şi se adaugă lingura de coniac. Se toarnă fierbinte peste prăjitură.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.