Ingrediente:
Blat:
250 g unt, 250 g ciocolată amăruie, 200 g zahăr, 6 ouă, 4 linguri făină, două linguri amidon
Crema:
500 ml lapte, un plic vanilie burbon, 4 ouă, 175 g zahăr, 80 g făină
Glazura:
150 g ciocolată amăruie, 200 ml lapte, două linguri zahăr, o lingură coniac
Mod de preparare:
Blat:
Se amestecă untul, zahărul şi ciocolata ruptă şi se pune pe baie de abur până se topesc şi devin omogene. Se lasă la rece, când s-a răcit se adaugă cele 6 gălbenuşuri, unul câte unul, apoi făina şi amidonul şi la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se pune compoziţia într-o tavă 20/30 tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor cca 30 min. Se lasă să se răcească şi apoi se taie în două.
Crema:
Se amestecă ouale, zahărul, vanilia şi făina. Se subţiază compoziţia cu laptele fierbinte şi apoi se pune pe foc la baie de abur, amestecând încontinuu să nu se facă cocoloaşe. Când se îngroaşă se dă de pe foc şi se lasă la răcit.
Glazura:
Se fierbe pe baie de abur, laptele, zahărul şi ciocolata, până se îngroaşă, se dă de pe foc şi se adaugă lingura de coniac. Se toarnă fierbinte peste prăjitură.
sursa: bucataras.ro