Ziarul electronic al arădenilor

Polițiști arădeni, medaliați cu bronz la un concurs de Brazilian Jiu-Jitsu

Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au fost medaliați cu bronz la un concurs de Brazilian Jiu-Jitsu, care s-a desfășurat în localitatea croată Zadar.

Concursul la care au participat Bogdan Coroban și Lucian Poleac a avut loc în perioada 17 – 18 mai.

Cei doi polițiști arădeni au participat la concursul organizat de Abu Dhabi International Pro – Zadar Brazilian Jiu-Jitsu, categoria 85 kg, centuri albe, și au câștigat două medalii de bronz, reprezentând România, prin Clubul Sportiv Checkmat România, antrenori fiind Mihai Matei și Adi Rosu.

Conform IPJ Arad, agent șef Bogdan Coroban face parte din Poliția de Proximitate a Biroului de Ordine Publică și are la activ două misiuni internaționale în Ungaria.

„În acest an este eligibil pentru o misiune internațională sub egida ONU, în Somalia“, au precizat reprezenranții IPJ Arad.

Agent șef Lucian Poleac este luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu o vechime de 15 ani, desfășurându-și toată activitatea pe această linie de muncă.

Jiu-Jitsu brazilian, cunoscut și ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu-Jitsu), este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol și care prin folosirea tehnicilor articulare și a strangulărilor îl forțează pe oponent să renunțe la luptă.

Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii și în special a pârghiilor, în dauna atributelor fizice (greutate, forță explozivă, alonj iiă etc.), un practicant fără atribute fizice de excepție are șanse de reușită ridicate în luptă, în fața unui adversar superior din punct de vedere fizic.

Stilul a fost creat la începutul secolului XX, de familia Gracie, în Brazilia.

BJJ-ul poate fi practicat și pentru auto-apărare, alături de alte tehnici de luptă corp la corp, pentru aspectul competițional (Gi și No Gi) sau pentru competițiile de arte marțiale mixte (Mixed Martial Arts sau MMA).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.