Ziarul electronic al arădenilor

Spitalul Județean Arad cumpără materiale medicale pentru un nou cumpartiment cardio

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad cumpără, prin licitaţie publică, materiale şi dispozitive medicale consumabile în valoare de peste 16 milioane de lei, pentru a dota un compartiment de cardiologie intervenţională care urmează să fie dat în folosinţă, după ce a fost preluat, la începutul anului, din sistemul privat.

În Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a fost publicat anunţul cu privire la intenţia spitalului de a cumpăra, prin licitaţie, consumabile medicale pentru cardiologie intervenţională în valoare de 16.629.498 lei. Este vorba, în special, de consumabile pentru angiografii, dar şi de alte materiale şi dispozitive medicale.

„Aceste consumabile sunt destinate utilizării pentru următorii doi ani. În acest moment se fac toate achiziţiile necesare funcţionării viitorului compartiment de cardiologie intervenţională, care va deveni funcţional peste câteva luni“, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al spitalului, Simina Roz.

La începutul acestui an, conducerea SCJU Arad anunţa că Secţia Clinică Cardiologie urmează să fie extinsă cu un compartiment de cardiologie intervenţională. Acest compartiment funcţiona în regim privat la parterul spitalului, fiind preluat cu tot cu personalul medical, astfel încât intervenţiile chirurgicale pe cord să nu mai fie făcute doar în sistem privat în judeţ.

La finalul anului 2018, firma care a deţinut compartimentul respectiv a decis să renunţe anticipat la contractul de închiriere a spaţiului de 311 metri pătraţi, iar aparatura a fost donată spitalului.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.