Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Plăcintă aperitiv

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g făina,  ouă, un praf de copt, două linguri iaurt, 7-8 linguri de ulei, sare

Pentru compozitie:

500 g ficat pui, 500 g inimioare și pipote, 2 cartofi micuți, 4 ouă și un ou pentru uns, condimente

Mod de preparare:

Se pune făina într-un bol mare, se face o gaura în mijloc și se pun restul ingredientelor, se frământă un aluat până devine elastic și se pune în folie alimentară la frigider până preparăm umplutura.

Punem la fiert ficatul împreună cu inimioarele și pipotele, schimbăm apa de 3 ori. Separat punem și cartofii la fiert. După ce s-au răcit tocăm cubulețe ficățelul, inimioarele pipotele și cartofii, le asezonăm cu sare, piper și cimbru (sau alte condimente) și spargem cele 4 ouă peste să le lege compoziția.

Cât timp se odihnește aceasta, scoatem aluatul din frigider, și îl împărțim în două părți inegale. Partea mai mare facem o foaie astfel încât să îmbrăcăm o formă de tartă unsă în prealabil cu unt, punem compoziția și deasupra întindem o foaie cât să acoperim plăcinta. Ungem cu ou bătut bine și o dăm la cuptor până se rumenește pe margini.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.