Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făina, ouă, un praf de copt, două linguri iaurt, 7-8 linguri de ulei, sare
Pentru compozitie:
500 g ficat pui, 500 g inimioare și pipote, 2 cartofi micuți, 4 ouă și un ou pentru uns, condimente
Mod de preparare:
Se pune făina într-un bol mare, se face o gaura în mijloc și se pun restul ingredientelor, se frământă un aluat până devine elastic și se pune în folie alimentară la frigider până preparăm umplutura.
Punem la fiert ficatul împreună cu inimioarele și pipotele, schimbăm apa de 3 ori. Separat punem și cartofii la fiert. După ce s-au răcit tocăm cubulețe ficățelul, inimioarele pipotele și cartofii, le asezonăm cu sare, piper și cimbru (sau alte condimente) și spargem cele 4 ouă peste să le lege compoziția.
Cât timp se odihnește aceasta, scoatem aluatul din frigider, și îl împărțim în două părți inegale. Partea mai mare facem o foaie astfel încât să îmbrăcăm o formă de tartă unsă în prealabil cu unt, punem compoziția și deasupra întindem o foaie cât să acoperim plăcinta. Ungem cu ou bătut bine și o dăm la cuptor până se rumenește pe margini.
sursa: bucataras.ro