Ingrediente:
500 gr făină
un cub drojdie
250 ml apă
o linguriţă sare
5 linguri ulei măsline
sos de roşii
salam uscat
busuioc
mortadella
ardei verde iute
Mod de preparare:
Dizolvam drojdia în apă călduţă. Punem într-un bol făina, drojdia, sarea, uleiul şi amestecăm bine până obţinem un aluat moale şi nelipicios. Deoarece nu necesită timp de dospire, împărţim aluatul în biluţe. Fiecare biluţă o întindem (nu prea subţiri). Ungem fiecare pizzettă cu sosul de roşii.
Deasura unora se pune salam uscat tăiat fâşii, pe altele busuioc cu ardei iute, pe altele mortadella tăiată fâşii. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul încins la 180 grade pentru aproximativ 10-15 minute. Se servesc calde.
Se pot prepara şi cu felii de pâine uscate în loc de aluat.
sursa: bucataras.ro