Ziarul electronic al arădenilor

Pizzete

Ingrediente:

500 gr făină

un cub drojdie

250 ml apă

o linguriţă sare

5 linguri ulei măsline

sos de roşii

salam uscat

busuioc

mortadella

ardei verde iute

Mod de preparare:

Dizolvam drojdia în apă călduţă. Punem într-un bol făina, drojdia, sarea, uleiul şi amestecăm bine până obţinem un aluat moale şi nelipicios. Deoarece nu necesită timp de dospire, împărţim aluatul în biluţe. Fiecare biluţă o întindem (nu prea subţiri). Ungem fiecare pizzettă cu sosul de roşii.

Deasura unora se pune salam uscat tăiat fâşii, pe altele busuioc cu ardei iute, pe altele mortadella tăiată fâşii. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul încins la 180 grade pentru aproximativ 10-15 minute. Se servesc calde.

Se pot prepara şi cu felii de pâine uscate în loc de aluat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.