Ziarul electronic al arădenilor

Peste 20 de bicicliști sancționați de polițiștii locali, pe malul Mureșului

21 de bicicliști au fost sancționați cu sume ce totalizează 9.750 lei, în baza HG nr. 1391/2006, în mai puțin de două săptămâni, deoarece au pus în pericol siguranța arădenilor ieșiți la plimbare în parcurile de pe malul Mureșului.

Începând din a doua jumătate a lunii iulie, polițiștii locali din cadrul serviciilor de circulație pe drumurile publice și parcări patrulează în fiecare după amiază în zonele de agrement menționate, unde se înregistrează creșterea numărului de sesizări privind riscurile generate de bicicliști și conducătorii de scutere indisciplinați pe aleile pietonale.

Relaxarea doar parțială a măsurilor restrictive dispuse în timpul stării de urgență și de alertă restrânge o parte din opțiunile recreative ale concetățenilor noștri determinând o creștere a numărului de persoane care optează pentru varianta accesibilă a zonelor verzi din centrul orașului.

În aceste condiții, Direcția Generală Poliția Locală a redistribuit majoritatea echipajelor nealocate misiunilor COVID19 către zonele unde arădenii aleg să-și petreacă timpul liber.

În paralel, DGPL va intensifica măsurile de asigurare a condițiilor de deplasare pentru bicicliști în municipiul Arad.

În acest sens, vor fi mai multe acțiuni de eliberare a pistelor de automobilele parcate neregulamentar și vor fi înaintate, în cadrul Comisiei de Sistematizare a Circulației, noi propuneri de securizare a traficului pe două roți, auto și pietonal în zonele din oraș unde bicicliștii sunt cel mai expuși.

Primăria Municipiului Arad, prin Poliția Locală, are în vedere realizarea acestei evaluări preliminare a zonelor de risc pentru bicicliști în luna august a.c., împreună cu poliția rutieră din cadrul IPJ Arad, cu reprezentanții comunității utilizatorilor de vehicule pe două roți și Compania de Transport Public Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.