Ziarul electronic al arădenilor

Bărbat întors din Italia și aflat în carantină la Arad, confirmat cu noul coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți, încă trei cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 29 la nivel naţional.

Potrivit sursei citate, cele trei cazuri sunt un bărbat de 57 ani care s-a întors luni din Italia şi se află în carantină în Arad, o femeie de 26 ani din Hunedoara şi un tânăr de 37 de ani internat în Spitalul de boli infecţioase din Reşiţa – contact al unei persoane infectate.

Bărbatul de 57 de ani se află în centrul de carantină deschis de autoritățile arădene și urmează să fie transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

UPDATE

Autoritățile au anunțat, marți, că 16 persoane care au venit din ţări cu „zone roşii“ privind răspândirea noului coronavirus au fost preluate de la frontieră de autorităţile din Arad şi duse în carantină.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a declarat, pentru Agerpres, că majoritatea acestor persoane au venit din Italia.

Conform sursei citate, cifra celor preluaţi de la punctele de trecere a frontierei este în dinamică, pentru că toţi cei care sosesc din aşa-numitele „zone roşii“ vor intra automat în carantină.

În judeţ se află în autoizolare la domiciliu 142 de persoane, iar până în prezent nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu noul coronavirus.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.