Ziarul electronic al arădenilor

Producătorul de componente auto Takata caută oameni pentru fabrica din Arad

Producătorul de componente auto Takata România, preluat în 2017 de americanii de la Key Safety Systems (KSS) într-o tranzacţie la nivel global, are disponibile în prezent 125 de locuri de muncă, atât pentru confecţioneri îm­bră­care volane în piele (80), cât şi pentru pre­­satori mase plastice (20), manipulanţi măr­­furi (15) sau turnători metale şi nefe­roa­­se (10), potrivit infor­ma­ţiilor exis­ten­te pe site-ul Agenţia Na­ţio­­nală pen­tru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Pe piaţa locală funcţionează trei fa­brici Takata, o fabrică de perne pentru air­baguri la Sibiu şi încă două unităţi la Arad, una producătoare de volane şi una de centuri de siguranţă, dar şi două punc­te de lucru, la Jibou şi la Deta.

Cea mai mare entitate juridică Ta­ka­ta de pe piaţa locală este Takata Ro­mâ­nia, cu sediul la Arad, care a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 2,62 mld. lei (564,5 mil. euro), un pro­­­­fit net de aproa­pe 49,5 mil. lei (10,6 mil. eu­ro), cu un număr me­diu de 4.906 an­ga­jaţi, potrivit site-ului Mi­­­­nis­­terului Fi­nanţelor.

sursa: zf.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.